onsdag 31 augusti 2011

En Macbook... Med antenn & SIM kort slot?...

Tidigare den här månaden lades en annons ut på Ebay, En man vid namn Carl Frega ville sälja sin mycket märkliga Macbook 2007. Datorn har en Magsafe antenn* och ett SIM kort slot, precis som en mobiltelefon. Datorn gick upp i ca $70.000, alltså över 420.000 SEK innan den togs bort från Ebay av Apple dem själva.

Carl Frega köpte datorn på Craigslist, han reparerade datorn och försökte sen sälja den på Craigslist igen. Den köptes och togs till en certifierad Apple reperatör som skickade tillbaka medellandet:

"Opened machine to observe that nearly every internal part was 3rd party; main logic board, optical drive, display, hard drive, top case, and others. Machine number (W8707003Y53) is also not recognized as a valid number. Proposed Resolution: Denied services; machine has been modified by unauthorized providers beyond repair."

Med andra ord var detta i Apples slarviga öga inte en av deras produkter - men på senare har det spekulerats i att detta är en tidig prototyp till något större som Apple planerar. Dessutom har Apple nu kontaktat Frega, och dem tänker ta tillbaka datorn.

Det är fortfarande oklart hur mycket Carl Frega fick av Apple för datorn.




*Magsafe
En magnetisk anslutning som används te.x till Apple Macbooks strömadaptrar, design så att om någon trillar över sladden, så åker den ut, istället för att dra med sig datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar